Jag slänge ihop en snabb lunch förra måndagen när jag hade Alex och Felicia här. Jag kom hem 15 minuter innan de skulle komma hit och hade verkligen ingen aning om vad jag skulle göra. Men så kom jag på att jag hade rester kvar från en blomkåls- och broccoli soppa som jag gjorde under helgen. Recept på denna hittar ni här. Kände för att uppgradera den en aning så innan jag värmde upp den hällde jag ner den i min mixer och tillsatte ett litet paket spenat, 3 dl havregrädde, en halv klyfta vitlök och lite citron. Mixade några minuter så den skulle bli helt slät, tycker oftast soppor är som allra godast då. Sedan värmde jag på soppan på spisen och när tjejerna kom såg det ut som jag preppat lunch hela morgonen. Hur smart? Jag sa förstås inget om att det var rester, hehe. Tillbehör till soppan är så viktigt, annars blir det ju trist. Så jag stekte champinjoner på hög värme och avslutade med en klick svamppasta med tryffel som är typ det godaste jag hittat i matväg på länge. Ni måste testa! Ska fota den och lägga upp här om jag lyckas hitta den i butik igen. Jag hittade även lite kokt bulgur i kylen (heja kylskåps rester!) som fick fräsa med svampen på slutet. Gjorde även en grönsallad där jag masserade grönkål i olivolja, citron, flingsalt och rev lite parmesan på toppen. Och soppan fick sig också lite topping förstås. Ni vet ju by now hur mycket jag älskar topping. Så på med lite sesamolja, furikake och färsk timjan. Voila! Soppor är höstens och vinterns absoluta tips, går att variera i all oändlighet och är ju så gott när det börjar bli kallt ute. Och om du tycker det är svårt att bli mätt på soppa? Koka den i kokosgrädde, tillsätt lite olja på slutet och satsa på matiga och goda tillbehör. Hoppas det var lite inspiration till kvällens vegomiddag! Följ mig på Bloglovin' och Instagram