Kale, kale, kale. Trendigast av gröna blad och nyttigare än nyttigast. Amerikanarna är så grymma på sina grönkålssallader och lyckas liksom få det både hälsosamt och svingott, men här hemma är vi inte lika vassa. Så jag fattar ifall man kanske testat någon torr och träsmakig sallad och inte blivit helt grönkålsfrälst än. Om man ska äta den rå är tricket nämligen att massera bladen ordentligt, gärna med lite varmt vatten, vinäger, olja, citron och kryddor. Eller som jag gjorde här med mosad avokado, olivolja och flingsalt. Grönkålen behöver alltså lite kärlek för att smaka på allra bästa sätt. Detta blev min och Alexandras lunch i fredags när vi hade jobbdejt hemma hos mig. Grönkålssallad med sesamtonfisk 2 portioner Salladsbas: 5 stjälkar färsk grönkål 1 dl kokt quinoa 1 mogen avokado 1 msk olivolja 1 burk majs 1/2 pressad citron flingsalt, citronpeppar Tonfiskröra: 2 burkar tonfisk 1 dl turkisk yoghurt 1 msk majonnäs 1 msk tahini 1 tsk sambal olek 1 tsk honung flingsalt topping: machesallad, furikake (sesamfrön, svarta noriblad) 1. Börja med att massera grönkålen med avokado, olivolja och citron. Salta och peppra efter smak. 2. Blanda alla ingredienser till tonfiskröran. Tillsätt eventuellt mer sambal olek beroende på hur stark du vill ha den. 3. Lägg salladsbasen i en skål, blanda ner majs och toppa med tonfisken, avsluta med lite machesallad och furikake. Kan vara så att Alexandra sa "åh herre vad gott!" mellan de första tuggorna. Just saying ;) Och förresten, kolla innehållsförteckningen när ni köper burkmajs. Vissa märken innehåller både tillsatt socker och salt vilket känns sjukt onödigt. Följ mig på Bloglovin' och Instagram