Veckans vego recept är något så enkelt som en omelett, den här gången med hyvlad stekt potatis, ruccola, löjrom, smetana och rödlök. Bestämmer mig nu för att ge den namnet skärgårdsomelett! Jag använder mandolin (hej världens bästa kökspryl!) till att hyvla potatisen i supertunna skivor, perfekt när man ska steka den. Har man inte det kan man lika gärna riva den i ett rivjärn. Potatis är bra mat hörrni, det minns ni väl att Noora predikar i Skam? Ok, nu till receptet! Potatisomelett 2 portioner 2 tvättade potatisar 4 ägg 1 dl mjölk eller grädde rapsolja salt, svartpeppar tillbehör: rödlök, ruccola, smetana, löjrom 1. Tvätta potatisen men låt skalet sitta kvar (massa nyttigheter här). 2. Hyvla eller riv potatisen och stek i rapsolja, krydda med salt och peppar. 3. Vispa ihop 4 ägg med mjölk eller grädde, här funkar tex vanlig, havre eller soja fint. 4. Häll äggblandningen i stekpannan och sänk värmen. Låt puttra på svag till medelhög värme tills äggen stannat och omeletten är färdig. 5. Servera omeletten med massa ruccola, smetana, rödlök och det bästa av allt - löjrom.