Kvällens fredagsmys är räddat - här kommer vegetarisk böntacos till er tjänst. Jag upplever aldrig att det är jobbigt att inte äta kött eller kyckling och har nästan glömt att jag gjorde det innan. Men om det är något jag verkligen kan sakna och bli sugen på ibland så är det köttfärs. Nu har jag hittat ett substitut som funkar förvånansvärt bra, riktig snabbmat dessutom. Vegetarisk böntacos 2-3 portioner Bönfärs 1 paket svarta bönor 1 gul lök 10-15 champinjoner 1 vitlöksklyfta 1 msk tamari 2 tsk spiskummin 1 tsk cayenne 1 tsk flingsalt en skvätt kokosolja till stekning Gör såhär: Stek lök och svamp i kokosolja och vitlök. Skölj de svarta bönorna och tillsätt dem tillsammans med övriga ingredienser. Smaka av och krydda mer vid behov. Tomatsalsa 10 cocktailtomater 1/2 salladslök 1 msk sesamolja saft från 1/2 lime 1 krm citronpeppar 1 krm flingsalt 1 krm chili 1 tsk honung, kan uteslutas färsk koriander efter smak Hacka tomaterna och löken och blanda i en skål. Ringla över olja, lime och kryddor och låt gärna stå i 10-15 minuter så tomaten drar åt sig av smakerna. Klipp över färsk koriander. Mild avokadoröra 1 mogen avokado 1 msk laktosfri kvarg salt, peppar, citron, cayenne efter smak Mosa avokadon eller mixa med stavmixer, tillsätt kvarg och kryddning efter smak. Jag tycker det är gott med en mild avokadoröra till den kryddiga bönfärsen. Tillbehör 1 litet vitkålshuvud till tacoskal Grönsaker efter smak