En klassisk ramen med svamp, sesam och miso. Så gott! Jag är helt inne på soppa just nu och tycker extra mycket om alla asiatiska smaker som miso och sesam som bas, det är så smakrikt och går enkelt att göra på det som finns i kylskåpet. Den här gången blev det med svamp, grönkål och morot. Finns det något godare än en varm soppa nu när vintern är här? Vegetarisk ramen 2 portioner Buljong: 1,5 liter vatten 1 tärning grönsaksbuljong eller lantbuljong ca 4 cm färsk ingefära 1/2 röd chili 2 vitlöksklyftor Koka upp vatten med buljong, ingefära, chili och vitlök. Låt puttra minst 15 minuter men gärna mer så alla smakerna sätter sig. Grönt och kryddor: 100 g nudlar, jag använde fullkornsnudlar från Kung Markatta 100 g shiitakesvamp 100 g champinjoner 100 g böngroddar 3 msk japansk soja 3 blad grönkål 1 morot 1 msk rapsolja 1 msk sesamolja 1 msk vit misopasta Topping: koriander svarta sesamfrön Hacka svampen i stora bitar och stek gyllenbrun och mjuk i rapsolja. Sila buljongen när den är klar och häll tillbaka i kastrullen. Koka upp och tillsätt soja och sesamolja. Tillsätt nudlarna i buljongen och låt det koka enligt anvisning på paketet, cirka 4 minuter. Ta kastrullen från värmen och tillsätt hackad salladslök, böngroddar och misopasta. Toppa med koriander (min var helt slut!) och sesamfrön. Njut!