Jag tror inte att vi har pratat tillräckligt om den här rätten? Vid närmare eftertanke inser jag att jag kanske inte ens att jag delat receptet här tidigare. Den uppmärksamme känner kanske igen min veggie bowl från Selfcare-boken. En enkel men otroligt smakrik bowl med rostade grönsaker, kikärtor och syrliga granatäpplekärnor. (Okej, kan vi utbringa en liten hyllningsfanfar till granatäpplekärnor, ett av mina topp tre bästa smakinslag i typ vilken mat som helst!!) Och det som gör hela rätten till det där lilla extra är den krämiga vitlöks-och tahinidressingen. Den perfekta vardagsrätten som jag gör lite olika varianter på nästan varje vecka. Veggie bowl Ingredienser, 2 portioner 1 msk kokosolja 1 medelstor sötpotatis 1 mellanstort blomkålshuvud 1 förp. kokta kikärtor à 380 g 3 msk olivolja 1 tsk malen gurkmeja 3 stjälkar färsk grönkål 2 portioner kokt svart quinoa ½ dl granatäpplekärnor salt nymalen peppar Dressing 5 msk flytande tahini 5 msk hett vatten (mer om tahinin är väldigt fast) 1 msk äppelcidervinäger 1–2 tsk honung 1 vitlöksklyfta, pressad ½ pressad citron salt peppar Gör så här: 1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft. 2. Klä en plåt med bakplåtspapper och smörj med kokosolja. 3. Skala och tärna sötpotatis, skär blomkålen i bitar och skölj de kokta kikärtorna i kallt vatten. Lägg sötpotatis på ena halvan av ugnsplåten och ringla över 1 msk olivolja, salt och peppar. 4. Blanda 2 matskedar olivolja i en skål tillsammans med gurkmeja, salt och peppar. Vänd ner blomkål och kikärtor och blanda väl, lägg på andra halvan av ugnsplåten. 5. Rosta i ugnen i cirka 20 minuter tills grönsakerna fått en fin yta och potatisen är mjuk. Rör ihop dressingen under tiden. 6. Skölj grönkålen och ta bort stjälken. Massera lite lätt med olivolja och salt och lägg på ugnsplåten med de andra grönsakerna precis mot slutet, cirka 5 minuter. 7. Servera grönsaker och kikärtor i skålar tillsammans med quinoa och granatäpplekärnor och ringla över dressingen. foto Hanna Skoog