Som jag skrivit tidigare så gillar jag ju att ta vara på matrester och att slippa slänga mat. Två vanliga rester i vårt kylskåp är quinoa och sötpotatis, perfekt att rulla till vegobiffar! Bara att mosa ihop och steka, klart på mindre än 15 minuter. Gott till en fräsch sallad, grillad vitkål eller bara dippa i en god yoghurtsås. Quinoabiffar med sötpotatis 10-12 små biffar 2 1/2 dl kokt quinoa 2 1/2 dl ugnsbakad sötpotatis 1 mellanstor lök 2 klyftor vitlök färsk timjan salt, peppar kallpressad kokosolja 1. Om du inte har rester sedan innan så koka quinoa enligt anvisning + skala och skiva sötpotatis, lägg i en ugnsform med kokosolja, salt, peppar och tillaga mitt i ugnen på 200 grader (varmluft) i cirka 15-20 minuter. När potatisen är mjuk och börjar få färg är den färdig. 2. Hetta upp kokosolja i en liten stekpanna och fräs hackad gul lök, vitlök och lite salt. 3. Mosa den rostade sötpotatisen med en gaffel i en skål och blanda ner quinoa, löken och några kvistar färsk timjan. 4. Forma till små biffar och stek i kokosolja på mellanhög värme, cirka 2-3 minuter på varje sida tills biffarna får färg. 5. Servera med färsk timjan och grönsallad. Vill man röra ihop en kall sås på yoghurt, citron, honung och vitlök passar den utmärkt till.