En höstig grönsakspasta med färsk zucchini, portabello och tryffel. Zucchinipasta med portabello och tryffel 2 portioner 2 portabellosvampar 2 tsk kokosolja eller rapsolja 250 ml havregrädde eller valfri matlagningsgrädde 160 g Fazer Yosa havrebit, går att ersätta med tofu, halloumi eller utesluta helt 1 svampbuljongtärning 1 msk svamptryffelpasta 1 tsk tamari eller annan soja 1 krm citronpeppar 1 zucchini servera med: en klick matyoghurt eller smetana 1. Skiva svampen och stek den i torr och het stekpanna några minuter så att den svettas, tillsätt kokosolja först när svampen släpper vätska. 2. Tärna havrebiten och lägg i stekpannan när svampen släpper ifrån sig vätska. Tillsätt sedan kokosolja eller rapsolja. 3. Tillsätt grädde, buljong, svamptryffelpasta, tamari och citronpeppar och låt puttra på medelhög värme. 4. Skölj zucchinin och använd en grönsakssvarv för att strimla den till pasta. Det går även bra att använda en vanlig potatisskalare, men då blir pastan lite bredare. 5. Lägg upp zucchinipastan i skålar och häll över svampsåsen. Till barnen kokar jag vanlig spagetti till och plockar bort svampen, de gillar såsen men tycker att svampen känns läskig. Hey, mer till mig! foto Hanna Skoog