Onsdag betyder poddisdag. Hurra! I veckans avsnitt pratar vi om ett hjärteämne för mig, nämligen det här med vardagsmaten och laga nya maträtter. Något som jag ändå skulle säga att jag är ganska bra på, vardagsmat är liksom lite av min paradgren. Nina berättar om när hon levde utan spis under två års tid (alltså HELT otänkbart för mig, haha!) och jag ger mina bästa tips på hur man tar sig ut snabbmakaroner och falukorv-fällan och vågar experimentera mer i köket. Tänkte faktiskt dela med mig av några tips redan här: ☆ Sänk ribban - gör inget för avancerat eller allt för långt ifrån vad du brukar göra. ☆ Leta inspiration på Instagram, Pinterest, kokböcker och bloggar (min t.ex, hehe!). ☆ Planera matveckan och handla när du har gott om tid, börja inte fundera på nya maträtter när du står i affären en måndagkväll. ☆ Gör små variationer i dina favoriträtter - byt ut vanlig spagetti mot zucchinipasta, ris mot riven blomkål, fisktacos istället för köttfärs, gör fiskburgare av laxfilén, ja ni hajjar. ☆ Satsa på matkassar med färdiga recept under en period, perfekt för lite ny inspiration. ☆ Varma grönsaker, något av det godaste jag vet! Ugnsrosta, baka eller stek - så enkelt att kombinera, nyttigt och gott. ☆ Höstens och vinterns räddare - soppan! Ugnsrosta grönsaker och mixa, kanske blanda ner lite grädde och kryddor. Lyssna på avsnittet här eller där poddar finns. Och glöm inte att prenumerera! Alla mina recept hittar ni här » Följ mig på Bloglovin' och Instagram