Dagens fredagsjuice är en riktig vitaminkick! Ja, ni har ju säkert märkt att jag har en viss förkärlek för grön mat. Gott för både öga och kropp! Med spenat, päron, selleri, citron, persilja, ingefära och spirulina blir den alldeles lagom söt och syrlig. Jag älskar persilja och tycker det funkar lika bra i mat som i smoothies och juicer! Jag började introducera spirulina i min kost för lite mer än ett år sedan och det är något som jag verkligen lärt mig att tycka om. Jag skulle inte påstå att det är gott men blandar jag 1-2 tsk i min juice eller smoothie så smakar jag knappt det längre. Handlar om att mixa med citron, ingefära och andra saker för att ta bort alg-smaken. Spirulina får mig att känna mig stark, pigg och frisk! En riktig mirakelalg som stärker kroppens immunförsvar och är rik på mineraler som järn, kalcium, magnesium, mangan, kalium och zink. Spirulina består av 60-70% protein som är tre gånger större per viktenhet jämfört med nötkött. Om man jämför med en sojaböna så kan man få ut mer än 20 gånger mer protein ur spirulina än en sojaböna. Hur coolt är inte det? (Det här med sojabönor och sojaprodukter ska vi snart prata mer om, där finns mycket att säga!) Dessutom är spirulina ett grymt kostillskott för vegetarianer eftersom den innehåller stora mängder vitamin B12 som man riskerar få brist på med vegetarisk kost. Foto: Sofie Hellgren