Om ni bara ska testa göra ett smoothie-recept (dum idé tycker jag, klart ni ska testa alla) den här veckan så gör denna! När vi spånade upplägg inför #ensmoothieomdagen här så önskade Emma att jag skulle göra en smoothie med granatäpple och jag visste först inte exakt vad jag skulle ha i den. Sen tog jag mitt eget tips, att gå efter färg och mixa med andra starka färger. Det blev en kombo av hallon, jordgubb och rödbeta och jisses, den blev sååå god. Smoothie med rödbeta, hallon och granatäpple 2 portioner 2 dl rismjölk 1 dl rödbetsjuice alt. en förkokt rödbeta 1 dl frysta hallon 1 dl frysta jordgubbar 1 granatäpple (kärnorna) alt. 1 dl frysta kärnor en bit ingefära efter smak 1/2 pressad citron honung Mixa tills smoothien är helt slät, servera direkt! Den här smoothien är en riktig vitaminbomb, fullpackad med antioxidanter. Det liksom syns på den! Och kanske den enda smoothien som barnen inte jublade över, rödbetan gör den lite mer vuxen i smaken. Om du tränar, och framförallt springer mycket, är rödbetan en liten guldgruva för kroppen eftersom den är rik på nitrat, ett ämne som gör att du kan springa längre och snabbare än någonsin. Extra kul när självutnämnade granatäpple-proffset Emma skulle visa mig hur man ska rulla frukten innan man öppnar för att kärnorna enkelt ska lossna... ganska så glad att vi har komposit som bänkskiva i köket och inte marmor eller natursten, haha. https://youtu.be/9bO9bSQW1qk foto Emma Tüll