Inlägg i samarbete med AXA. Efter en lång promenad i det ruggiga höstvädret så var jag så kall och frusen. För att pigga upp mig själv bestämde jag mig för att baka äppelpaj. Så mysigt, kan inte minnas senast jag bakade just äppelpaj. Och doften? Kan vi prata om hur magiskt det doftar i hela lägenheten när man bakar äppelpaj? Jag gillar smulpaj allra bäst och använder alltid havregryn som bas i degen. Jag hade ingen glass hemma så jag serverade med en klick rysk yoghurt och det var så gott. Syrligt möter sött är alltid ett vinnande koncept. Äppelpaj med havrecrunch 4-6 portioner 4 st äpplen 1 tsk kanel 1 krm flingsalt kokosolja till formen Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsform med kokosolja. Skala och skär äpplena i mindre bitar och vänd dem i kanel och lite flingsalt. Lägg äpplen i formen. Smuldeg 1 dl kall kokosolja 2 dl ekologiska havregryn från AXA 1 dl rismjöl 0,75 dl björksocker 1 1/2 tsk flingsalt valfri topping frön t.ex. pumpakärnor eller nötter som topping Blanda rismjöl, havregryn och kall kokosolja med fingrarna i en bunke till en smulig deg. Tillsätt socker och flingsalt. Strö blandningen över äpplena i formen och baka i ugnen i cirka 20-25 grader tills pajen är alldeles gyllenbrun. Låt svalna en stund innan servering. Servera med glass, yoghurt eller lite vaniljvisp. Om ni inte smakat den ryska yoghurten måste ni göra det, så krämig (fet!) och god.