Fikon och dadlar doppade i choklad, så enkelt och löjligt gott. Perfekt sista-minuten-snacks när man inte orkar dra fram mixern och massa ingredienser. Dessutom är de helt nötfria. Chokladdoppade fikon och dadlar Torkade mjuka fikon Färska urkärnade daldar Choklad: 2 msk smält kokosolja 1 msk rå kakao 2 tsk honung eller valfri sötning en nypa vaniljpulver Gör så här: Jag använder mig av färska dadlar och mjuka fikon som jag delar och doppar i choklad gjord på kokosolja och rå kakao. Eftersom den torkade frukten är väldigt söt föredrar jag en lite bittrare chokladsmak. Det går lika bra att smälta mörk choklad och doppa dem i. Låt stelna i kylen en stund innan du serverar dem. ✔ Fri från gluten, mejerier, ägg, raffinerat vitt socker och nötter. Foto: Emma Svensson Fler recept på julgodis hittar du här »