Det var så längesedan jag lagade någon form av dessert, under sommaren blir det liksom mest bär och glass. Men så hade vi Niclas och Jenny hemma på söndagsmiddag och jag ville imponera lite, hehe. Hittade ett recept som jag utgick ifrån och bytte ut mot det jag hade hemma. Voilá! Resultatet blev den här mäktiga och lättlagade chokladbomben med hasselnötter, creme cheese och färska bär. Och ja, jag hann inte fota innan vi nästan åt upp den så detta är resterna jag lyckades rädda dagen efter. Men döm inte ut den för det, den är godare än bilden gör den rättvisa. Chokladkaka med creme cheese och bär 6-8 portioner 1 dl valfri grädde eller kokosmjölk (den feta på konserv) 200 g mörk choklad 1 dl osötat jordnötssmör 1 dl rostade, grovhackade hasselnötter 200 naturell cream cheese 1/2 tsk vaniljpulver 1/2 lime flingsalt till servering: 1 tsk kakao massor med färska bär 1. Lägg hasselnötterna på en plåt och rosta i ugnen på 200 grader i cirka 8-10 minuter. Grovhacka dem när du tagit ut dem från ugnen och de svalnat någon minut. 2. Koka upp grädden i en kastrull och dra den av värmen. 3. Bryt chokladen i bitar och vänd ner i grädden, tillsätt jordnötssmör, hackade hasselnötter, lite flingsalt och rör till en tjock chokladkräm. 4. Skeda upp chokladmassan i en springform (eller liknande men gärna med avtagbar botten) klädd i bakplåtspapper eller plastfolie. Ställ in i kylskåpet. 5. Vispa creme cheese med vaniljpulver och saften från lime. 6. Ta ut chokladbotten ur kylen och bred ett generöst lager med creme cheese, sikta med kakao och servera med färska bär. För en mejerifri kaka, byt grädden till soja/havre/kokosgrädde och creme cheese mot Oatlys variant "på mackan". Somliga kanske skulle välja att kalla kakan för väldigt lchf-vänlig, jag kallar den mest bara för väldigt god hehe. Går även fint att frysa om det blir något över. Följ mig på Bloglovin' och Instagram