Klassiska chokladbollar med en nötig twist. Visste ni förresten att detta är mitt mest lästa recept i bloggen - någonsin! Det måste ju tyda på att ni gillar choklad lika mycket som mig. Jag har gjort en liten uppdatering av receptet och bytte ut mandel mot havregryn istället. Då blir de inte riktigt lika energifyllda vilket kan vara smart om (snarare när) man vill gå loss på hela smeten. Går även fint att byta ut cashewnötterna mot solrosfrön eller havregryn för att göra helt nötfria. Raw chokladbollar cirka 20 st 12 st färska dadlar 2 dl naturella cashewnötter 2 dl havregryn 4 msk rå kakao, eller vanlig ekologisk 3 msk kallpressad kokosolja 1 tsk äkta vaniljpulver 1 msk kallt kaffe 1 krm salt 2 msk kallt vatten riven kokos 1. Mixa nötterna i en matberedare till ett mjöl, inte för länge utan gärna så det är lite bitar kvar 2. Blanda ner de övriga ingredienserna förutom kokosflingor 3. Tillsätt eventuellt kallt vatten så att smeten blir geggig men samtidigt går att forma till bollar 4. Rulla i kokos eller krossade nötter 5. Låt stå en stund i kylskåpet så de blir kalla och goda Går utmärkt att förvara i frysen (om du är en sådan som sparar och inte vill äta upp alla på direkten), plocka gärna fram 10 minuter innan servering så är de perfekt tinade och kalla. Följ mig på Bloglovin' och Instagram