Syrligt och sött är ju en klassisk kombo och alltid lika god. De här citron- och lakritsrutorna gör jag utifrån samma recept som mina chokladbollar men byter ut kakao mot lakritspulver och citron. Citron- och lakritsrutor cirka 20 st 12 st färska dadlar 2 dl naturella cashewnötter 2 dl havregryn 3 msk kallpressad kokosolja 2 msk lakritspulver 1 pressad ekologisk citron 1 krm flingsalt 2 msk kallt vatten sesamfrön 1. Mixa nötterna i en matberedare till ett mjöl, inte för länge utan gärna så det är lite bitar kvar 2. Blanda i de övriga ingredienserna förutom sesamfrön 3. Lägg lite plastfolie i en liten fyrkantig form med höga kanter, t.ex. en matlåda och häll i smeten 4. Ställ formen i frysen i cirka 30-40 minuter tills den blir iskall 5. Ta ut ur frysen och skär kakan i små rutor i önskad storlek, servera direkt Följ mig på Bloglovin' och Instagram