ANJA FORSNOR WÄRN
Anja är författare, bloggare och livsstilsrådgivare som jobbar med hälsa och hållbarhet. 2019 gav hon ut boken Self-care tillsammans med Alexandra Pizzoni och driver även en podd under samma namn. Här är hennes blogg.
Annons

Spenatsoppa med kokt ägg

anjas spenatsoppa

Hej bästa snabbmaten! Jag tröttnar aldrig på spenatsoppa, så himla gott och det gör mig pigg och stark som Karl Alfred. Dessutom är det så vansinnigt enkelt att snabbt slänga ihop då det behövs så få ingredienser.

Annons

Spenatsoppa
2 portioner

Annons

250 gram fryst spenat
1 msk lantbuljong
salt och peppar efter smak
1 vitlöksklyfta (kan uteslutas)
2-3 dl vatten

Gör så här: Värm fryst spenat i en kastrull och koka upp med 2 dl vatten, lite lantbuljong, salt och peppar efter smak. (Har man färsk eller fryst grönkål hemma funkar det också utmärkt att slänga i). Mixa allt med en stavmixer till en slät och len soppa. Tillsätt mer vätska beroende på vilken konsistens du vill ha. Servera med kokt ägg och lite krispiga grönsaker.

Spenatsoppa är perfekt återhämtningsmat efter träning eftersom det hjälper kroppens muskeluppbyggnad. Det är även bra för vårt immunförsvar, högt blodtryck och sägs motverka cancer. Dessutom är spenat otroligt rik på C-vitamin, A-vitamin, K-vitamin och B9-folsyra vilket gör de gröna bladen till en riktig superfood! 

3 kommentarer till “Spenatsoppa med kokt ägg”

  1. Önskerubrik: Vad och när brukar jag äta efter träning? | Anjaanja.elle.se skriver: 22 maj 2014 kl 10:11

    […] senaste tiden har det blivit mycket spenatsoppa med kokt ägg då det är enkelt och snabbt att laga samt ger mig bra med mineraler, vitaminer och […]


  2. Mina fem enklaste vardagsmiddagar | Anjaanja.elle.se skriver: 14 juli 2014 kl 12:05

    […] 1. Spenatsoppa […]


  3. Vegetariska världsdagen | Anjaanja.elle.se skriver: 1 oktober 2014 kl 11:13

    […] Klicka här för recept › […]


Dela på:
Laddar