ANJA FORSNOR WÄRN
Anja är författare, bloggare och livsstilsrådgivare som jobbar med hälsa och hållbarhet. 2019 gav hon ut boken Self-care tillsammans med Alexandra Pizzoni och driver även en podd under samma namn. Här är hennes blogg.
Annons

Jag blev tystad av Instagram

Minns ni det här inlägget jag skrev förra veckan? Jag postade delar av samma text på Instagram igår och det var uteslutande kvinnor som kommenterade, delade och reagerade på det. Inte så förvånande kanske men det förstärkte ju bara det jag skrev ännu mer, att våld mot kvinnor är en kvinnofråga.

Annons

Eller jag, det kanske var en och annan (lättkränkt) man som reagerade för imorse fick jag en notis om att Instagram minsann plockat bort inlägget då det innehöll ”hatiskt innehåll och hot”. 

Annons

Ännu ett bevis på kvinnor som blir tystade, män får minsann tv tid för att berätta sin historia medan kvinnor ska hålla tyst. Annars får det konsekvenser, det ska vi minsann veta om.

Min DM har fullkomligt brunnit idag, från andra kvinnor (såklart) och jag vill bara säga tack för alla hejarop och support. Nu ska jag logga ut från the internetz och andas i fyrkant resten av kvällen. Tack och hej.

2 kommentarer till “Jag blev tystad av Instagram”

  1. Daniela skriver: 22 april 2021 kl 15:28

    Blir så arg när jag läser detta att jag nästan har svårt att skriva ner mina tankar. Kvinnor vågar inte anmäla brott och blir förtalsanmälda när de gör det och männen (deras förövare) ges utrymme i media att ”gråta ut” med stora offerkoftor på. Fy fan!


    1. Anja Forsnor skriver: 23 april 2021 kl 21:18

      Det är så skevt att det knappt går att ta in!!


Dela på:
Laddar