Jag delar ju ofta med mig av recept och mat jag gillar. Älskar god mat och kan bli lyrisk över smaker, konsistenser och när allt är sådär rätt. Men så finns det även en del saker jag inte tycker om, som jag nu tänkte dela med mig av. Jag var extremt petig och jobbig med maten när jag var mindre och så feg med att testa nya saker. Visste ni att jag smakade avokado första gången när jag var 18? Idag älskar jag avokado! Okej, här kommer listan med 12 saker jag inte äter: Kaviar Ända sedan jag var liten har jag haft en oförklarlig fobi för kaviar, så pass att jag inte ens kan röra vid tuben. Kan plocka undan ett helt frukostbord men låta den ligga kvar, det är något så läskigt med doften och den kalla lite blöta tuben. Hur det smakar? Aldrig testat! Lösgodis Konstgjort, plastigt och klibbigt. Lösgodis är verkligen så inte min grej. Älskar choklad i alla dess former, kakor, glass och naturgodis men har nog (handen på hjärtat) aldrig gått och plockat ihop en påse lösgodis till mig själv. Marcus däremot är en riktig lösgodisgris och jag fattar verkligen inte grejen. Ostron De må vara vackra men smaken är ju otroligt läskigt. Slajmigt saltvatten. Alexandra hävdar att jag kommer ändra mig om jag äter ostron med henne men jag är tveksam, har ändå testat det två gånger och det var mest en pina att lyckas svälja. Leverpastej Ytterligare en grej jag aldrig smakat, förutom om det smugits ner i smörgåstårtan på något släktkalas. Leverkorv, sylta och alla former av pastejer faller under samma kategori och jag känner inte alls att jag går miste om något. Ryser bara jag tänker fois gras. Blodpudding och blodkorv Nej men nej alltså. Det här går bara inte. Är man uppväxt detta kanske man inte ens rynkar på näsan men vi har aldrig ätit det hemma och när det serverades i skolan tog jag alltid potatisbullar med lingon som man också kunde välja på. Aldrig smakat och har svårt att tro att jag någonsin kommer göra det. Bruna bönor Just ja, ännu en rätt jag aldrig smakat. Gillar förvisso bönor och baljväxter men här går någon slags gräns. Tabasco och starka såser Jag är lite rädd för alla röda och gröna såser och undviker alltid det, tar liksom det säkra före det osäkra. Är överlag riktigt mesig när det kommer till stark mat, det får gärna vara smakrikt och mustigt men när det blir för stark försvinner ju hela smaken och njutningen med att äta? Råbiff Jag är ju ingen stor köttätare så det är kanske inte så konstigt. Men även innan när jag åt mer kött så var detta verkligen inte min grej. Tycker om alla tillbehören och tycker rätten känns så lyxig men samtidigt helt ofärdig ut? Saffran Nej, jag tycker inte om saffran. Nej, inte i någon form och ja, det innebär att jag inte äter lussebullar. Tror jag är den enda svensk som rynkar på näsan när alla andra frossar i saffran nu kring jul. En liten liiiiten touch av saffran i en fisksoppa kan gå an men annars gillar jag varken smaken eller doften. Inlagd gurka Minns när man var liten och köpte cheeseburgare och GLÖMDE att lyfta på locket och pilla bort gurkbitarna innan man började äta. Paniken varje gång. To this day – äter varken cheeseburgare eller inlagd gurka. Pressgurka däremot, mums! Pommes frites Jag älskar nog all annan form av potatis men just pommes frites har aldrig varit min grej. Enda undantaget är sötpotatispommes OM de serveras med parmesan, koriander och chilimayo. Men vanliga hederliga sladdriga pommes skulle jag aldrig beställa in. Kebabpizza. Behöver jag ens motivera? Håller ni med om något? Vilken mat har ni svårt för? foto Emma Tüll