Filodegsknyten är verkligen busenkelt att använda och så himla gott, bra tips på enkel vardagsmat. Allt du behöver är filodeg som du hittar i kyldisken i mataffären och sen kan du fylla dem med vad som finns hemma. Vi gjorde dem helt vegetariska och fyllde dem med grönsaker och fetaost, även gott med kyckling eller köttfärs för den som föredrar det. Jag serverade dessa med en klick grekisk yoghurt och en stor härlig grönsallad. Jag har inga exakta mått på några ingredienser men kika nedan för lite inspiration. Vegetariska filodegsknyten 10-12 st filodeg champinjoner paprika röd lök babyspenat fetaost vitlök salt, peppar kokosolja ägg till pensling Sätt ugnen på 200 grader. Stek alla ingredienser, utom fetaost, till fyllningen i kokosolja och smaka av med vitlök, salt och peppar. Skär eller smula sönder fetaosten till mindre bitar. Lägg ihop tre ark filodeg så degen inte blir för tunn och dela i sex lika stora bitar. Lägg ungefär 1-2 msk fyllning per bit och vik sedan ena kanten över fyllningen som ett lock. Formen spelar inte så stor roll, det går minst lika bra att göra filodegsrullar. Lägg knytena på en plåt med bakplåtspapper och pensla med ägg. Baka i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuters tills de är alldeles gyllenbruna och frasiga. Glutenfritt? Vill man göra receptet glutenfritt kan man byta ut filodegen mot rispapper eller knåda ihop degen jag brukar använda till mina piroger, den är kanon! Fler vegetariska recept: Frasiga vegetariska piroger > Vegetarisk grönsakslasagne > Shakshuka >