Efter inspiration från er så välkomnar vi nu ett litet nytt format i bloggen. Säg hej till "Helgtipset", ett inlägg som varje helg innehåller lite olika mysiga helg-passande saker. Och här får ni gärna komma med tips och önskemål på vad ni vill att det ska innehålla. Först ut, recept på min granola med jordnötssmör. Inte nog med att det är gott att göra sin egen granola pga man kan ha i precis det man gillar, den största belöningen är nog doften som sprider sig i hela huset. Granola med jordnöttsmör 1 plåt Torra ingredienser: 2 dl havregryn 1 dl solroskärnor 1 dl hackade nötter, t.ex. cashew och mandel 1 dl torkad frukost, t.ex. dadlar, russin, tranbär 1/2 dl pumpafrön 2 msk linfrön 2 msk kanel 1 msk kardemumma 1 tsk flingsalt Blöta ingredienser: 2 msk smält kokosolja 2 msk jordnötssmör 2 msk honung 2 msk vatten Gör såhär: 1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. 2. Smält kokosoljan och blanda tillsammans med jordnötssmör, honung och en skvätt vatten. Vänd ner tillsammans med de torra ingredienserna och blanda väl. 3. Bred ut allt på en plåt klädd med bakplåtspapper och ställ i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Ta ut och känn så att granolan är krispig, sätt annars tillbaka i ugnen någon extra minut. Var försiktig så den inte bränns vid. Låt svalna och förvara i en burk med lock. Tips! Vill du göra granolan nötfri så kan du byta ut de hackade nötterna mot frön och jordnötssmöret mot tahini.