Hittade den här roliga listan i Elsas blogg, som i sin tur hade hittat den hos Sandra som hittat den hos Polichinelle. Den var liksom så bra att jag också var tvungen att haka på trenden och sno den rakt av. Jag delar ju så ofta med mig av recept och pratar om mat jag gillar men det kanske säger mer när ni får reda på vad jag inte tycker om? Saffran Nej, jag tycker inte om saffran. Nej, inte i någon form och ja, det innebär att jag inte äter lussebullar. Tror jag är den enda svensk som rynkar på näsan när alla andra frossar i dessa vid jul. En liten touch av saffran i en fisksoppa kan gå an men där går gränsen. Inlagd gurka Minns när man var liten och köpte cheeseburgare och GLÖMDE att lyfta på locket och pilla bort gurkbitarna innan man började äta. Paniken varje gång. To this day - äter varken cheeseburgare eller inlagd gurka. Kaviar Ända sedan jag var liten har jag haft en oförklarlig fobi för kaviar, så pass att jag inte ens kan röra vid tuben. Kan plocka undan ett helt frukostbord men låta den ligga kvar, det är något så läskigt med doften och den kalla lite blöta tuben. Hur det smakar? Aldrig testat! Haha. Leverpastej Ytterligare en grej jag aldrig smakat, förutom kanske då när det smugits ner i smörgåstårtan på något släktkalas. Leverkorv, sylta och alla former av pastejer faller under samma kategori och jag känner inte alls att jag går miste om något. Blodpudding Säger sig självt, det här går bara inte. Har aldrig smakat och kommer definitivt aldrig att göra det heller, känns bara så fel. Indisk mat Jag har förvisso aldrig varit i Indien så detta baseras enbart på de indier här i Stockholm som jag köpt med mig take away ifrån. Men jag tycker att 1. all indisk mat smakar exakt likadant 2. det är någon krydda (kan det vara kummin?) som jag har så svårt för. Naanbröd och mango lassi däremot, det gillar jag. Oliver Detta är något jag i vuxen ålder fortfarande tränar på att äta, tycker det känns så moget och sofistikerat att äta oliver. Tycker mycket om olivsmak på saker, t.ex. olivolja och tapenade men det blir liksom för mycket smak att äta en oliv rakt av. Tabasco och starka såser Jag är lite rädd för alla röda och gröna såser och undviker alltid det, tar liksom det säkra före det osäkra. Är överlag riktigt mesig när det kommer till stark mat, det får gärna vara smakrikt och mustigt men när det blir för stark försvinner ju hela smaken och njutningen med att äta. Öl Det är knappt så jag kan dricka kombucha för jag tycker det påminner så mycket om öl. Ändå ser det så läskande härligt ut med en kall öl en varm sommardag men det går liksom bara inte. Bara doften, uuueh. Lösgodis Konstgjort, plastigt och klibbigt. Lösgodis är verkligen så inte min grej. Föredrar allt sorts choklad, kakor, glass och andra godsaker men har nog (handen på hjärtat) aldrig gått och plockat ihop en påse lösgodis till mig själv. Ostron Förstår verkligen inte grejen, både ser och smakar otroligt läskigt. Slajmigt saltvatten. Okej, ska erkänna att jag bara gett det här fenomenet en chans, men då var den till och med tillagad av Tommy Myllymäki så jag vill tro att det var ett representabelt ostron som slank ner. Håller ni med om något? Vilken mat har ni svårt för?