Det var något år sedan jag gjorde min första blomkålspizza och fattade aldrig riktigt grejen. Tyckte liksom det lät mer spännande i teorin än vad slutresultatet blev gott. Men så stod jag där igår kväll. Med ett blomkålshuvud i min hand och en ganska gapande tom kyl och undrade vad sjuttsingen jag skulle hitta på. Då! Som ett tecken från ovan swishade jag igenom Joannas Insta story och fick se att hon var i full flärd med att göra blomkålspizza. Så jag gav mig tusan på att få till det den här gången. Googlade snabbt ett recept och efter lite modifikation och skrapande i kylen fick jag ihop det här resultatet. Vi åt upp hela pizzan på mindre än 5 minuter och kan sammanfatta det hela med Marcus kommentar "den godaste hemmapizzan!". Fem av fem möjliga blomkålshuvud, testa! Pizzabotten: 1-2 portioner, beroende på blomkålshuvud 1 blomkålshuvud 1 ekologiskt ägg 1 dl riven ost 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 1. Sätt ugnen (varmluft) på 225 grader. 2. Bryt loss blomkålsbuketterna och kör till ett mjöl i matberedaren, alternativt riv på rivjärn. 3. Häll över blomkålen i en skål och värm i mikron i 6 minuter. Låt svalna. 4. Lägg blomkålen i en ren kökshandduk eller nötmjölspåse och vrid ur så mycket vatten du kan. Typ helt avgörande moment för ju mindre vätska desto bättre deg. 5. Blanda blomkål, ägg, ost och kryddor till en deg. 6. Platta ut degen på bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter, tills botten är gyllebrun. Förslag på topping (dvs. vad mitt kylskåp bjöd på): Créme fraiche (föredrar alltid vit pizza framför tomatsås) Färsk grönkål Rödlök Getost salt, peppar, olivolja 1. Bryt loss grönkålen från stjälken och skär rödlöken i tunna skivor. 2. Massera grönkål och lök i olivolja, salt och peppar. 3. Bred créme fraiche på pizzabotten, lägg på toppingen och grädda ytterligare 8-10 minuter. 4. Servera med kålsallad eller surkål. Följ mig på Bloglovin' och Instagram