Måndag och veckans vegorecept! Den här rätten med svamp och lingon är egentligen ganska höstig men jag var så sugen på att göra något annorlunda med rotselleri så jag kunde inte vänta. Tycker det är så gott att baka rotselleri i ugnen och när man serverar den så här i "filéer" så känns det nästan som man äter en köttbit eller kyckling. Perfekt om någon är lite vego-skeptisk som vissa är, då kan ni flörta lite med dem med denna rätt. För visst ser det nästan ut som en bit kyckling där på tallriken? Bakad rotselleri 2 portioner 1 stor rotselleri 10-15 champinjoner 3 kvistar grönkål 1/2 dl tinade eller färska lingon 2 dl havregrädde 1/2 tärning svampbuljong 1 stjälk salladslök några blad färsk persilja 50 g smör olivolja salt, peppar 1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala rotsellerin och skär i 2-3 cm tjocka skivor. Brukar bli 4 skivor på en rotselleri. 2. Lägg aluminiumfolie i en ugnsform och i med rotselleri, ringla på olivolja och några klickar smör. Krydda med salt och peppar. Baka i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuters, tills rotsellerin blivit mjuk och fått färg. 3. Stek svampen i olivolja tills de får färg, sänk värmen på spisen och häll på havregrädde och buljong. Låt koka 7-8 minuter. 4. Skölj grönkålsbladen och skär bort stjälken. Stek på medelhög värme i olja och salt tills bladen mjuknar. 5. Lägg grönkålen på en tallrik, toppa med rotselleri och den krämiga svampen. Toppa med lingon, salladslök och färsk persilja. Följ mig på Bloglovin' och Instagram