Glad måndag fina ni. Är ni sugna på lite vego idag? Braaa, då kör vi. Det här är en superenkel snabbrätt som jag ofta gör olika varianter på. Det som förhöjer middagen är de ugnsrostade cocktailtomaterna och att jag använder burrata istället för vanlig mozzarella. Den är helt magiskt krämig och fin i både konsistens och smak. Mozzarella och burrata innehåller mycket protein och är ett bra vego-alternativ, förutsatt att man äter mejerier och ost. Burrata med rostad tomat 1 portion 2 dl kokt bulgur, matvete eller quinoa 10-15 cocktailtomater ruccola 100 g burrata olivolja 1 msk turkisk yoghurt 2 tsk pesto salt, peppar 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. 3. Dela tomaterna på hälften och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. 4. Ringla över olivolja, salt, peppar och placera i mitten av ugnen. Låt de vara inne cirka 15 minuter, tills tomaterna fått färg och släpper ifrån sig vätskan. 5. När bulgurn är klar, blanda med pesto och yoghurt till en krämig röra. 6. Servera med ruccola, de rostade tomaterna, burrata och ringla olivolja på toppen. 7. Smaka av med salt och peppar. Följ mig på Bloglovin' och Instagram