Dags för veckans vegorecept! Denna grönsaksfalafel är gjord på blomkål och broccoli och är ett roligt sätt att variera den vanliga falafeln. Jag föredrar att använda kikärtsmjöl för att det binder bra och ger en god smak men man kan testa sig fram med andra mjöler. Grönsaksfalafel 3-4 portioner 1 1/2 dl kikärtsmjöl, eller mandelmjöl, rismjöl, majsmjöl 1/2 rå blomkål 1/2 rå broccoli 1 msk fiberhusk 1 ägg 2 tsk spiskummin 1 tsk chilipulver 1 tsk örtsalt 1 tsk timjan 2 cm riven färsk ingefära Kokosolja till stekning 1. Riv blomkål och broccoli på ett grovt rivjärn eller mixa i matberedaren till en risliknande konsistens. Häll eventuell av lite väska om det behövs. 2. Blanda alla torra ingredienser och häll över broccolin och blomkålen tillsammans med ägg och ingefära. Blanda väl och låt stå 3-4 minuter. 3. Forma till runda bollar och stek i kokosolja tills falafeln fått färg och en krispig yta. Servera med en härlig grönsallad, yoghurt och gärna en god fetaost. Följ mig på Bloglovin' och Instagram