Mitt bästa matlagningstips är att alltid ha någon form av ost i kylen, den bästa kryddan och smakförstärkaren enligt mig. Speciellt när man lagar vegetariskt och vill ha något som mättar och ger lite fyllighet. Jag älskar all form av ost (vem gör inte det?!) och just ricotta är perfekt i matlagningen. Har ni inte ricotta hemma går det lika bra med någon annan mjuk ost som cream cheese, mozzarella eller en klick hederlig crème fraiche. Pasta med ricotta 2 portioner 2 portioner valfri pasta, jag använde rispasta 125 g ricottaost 1 tomat 1/2 gul paprika 1/2 rödlök 1/2 vitlöksklyfta 1 msk olivolja 1 tsk vinäger salt och citronpeppar färsk ruccola 1. Koka pastan enligt anvisning. 2. Skala och skiva rödlök och vitlök. 3. Tärna paprikan och fräs tillsammans med vitlök och rödlök i olivolja 4-5 minuter. Tillsätt 1/2 dl vatten (tips! gärna kokvattnet från pastan för extra krämighet) och smaksätt med salt och citronpeppar (min favoritkrydda!). 4. Tärna tomaten och rör ner i pannan tillsammans med ricotta och vinäger. 5. Servera pastan tillsammans med såsen och en näve färsk ruccola, toppa med lite svartpeppar. Följ mig på Bloglovin' och Instagram