Jag tror aldrig jag delat det här receptet med er, trots att jag lagar denna rätt överlägset oftast här hemma. Ni vet, när man har rester, gäster eller noll fantasi men ändå vill bli nöjd och mätt. Let me introduce - ugnsrostade grönsaker! Inget världsrevolutionerande nyhet tänker ju ni nu. Jag håller helt med, MEN tricket är att fylla ut det med kamutvete, gröna blad och massa god ädelost. Då blir det en vego rätt från heaven, god att äta precis som den är eller om man som köttätare vill steka något till. Rostade grönsaker med kamutvete och ädelost 4 portioner 4 morötter 4 polkabetor 1 sötpotatis 4 silverlökar 2 dl kamutvete, bovete, quinoa eller andra gryn 200 g ädelost eller valfri ost 70 g ruccola, spenat eller annat bladgrönt 1 msk kokosolja 1 msk olivolja 2 tsk honung flingsalt, citronpeppar 1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och dela morötter, sötpotatis, polkabeta och lök. 2. Smörj en ugnsform med lite kokosolja, lägg i alla grönsaker och ringla över olivolja, lite honung, flingsalt och citronpeppar. 3. Tillaga i mitten av ugnen i cirka 20 minuters, till grönsakerna är mjuka och fått en gyllenbrun yta. 4. Under tiden, koka kamutvete eller annat gryn efter instruktioner. 5. När grönsakerna är färdiga, ta ut formen ur ugnen och blanda ner kamutvete, ruccola, spenat och toppa med ädelost. Brysselkål, palsternacka och rödbetor är också supergott att ha till om man har det hemma.