Rörde ihop en lite lättare variant (samt nyttigare ifall man vill använda det uttrycket) av krämig svamppasta till lunchen som jag gjort på färsk zucchini istället för vanliga pasta. Det bästa med zucchinipasta är att man liksom kan ösa på med dubbelt så mycket sås istället utan att få matkoma, som man så lätt får när det kommer till kombinationen pasta och gräddsås. Och sås det gillar vi ju, inte sant? Hehe. Zucchinipasta med svamp 1 person 1/2 zucchini 2 portabellosvampar, alternativt champinjoner 2 dl havregrädde eller valfri grädde 1/2 svampbuljong 1 tsk tamari eller annan soja 1 krm citronpeppar 1 klick Philadelphia eller créme fraiche 2 tsk kokosolja till stekning 1. Skiva svampen och stek i en het stekpanna några minuter så den svettas lite, lägg ner kokosoljan först när svampen släpper vätska. 2. Tillsätt grädde, svampbuljong, citronpeppar och tamari och låt koka på mellanhög värme. 3. Skölj zucchinin och använd en spiralizer eller liknande redskap för att göra zucchinipasta. Funkar även fint med en hederlig potatisskalare men då blir pastan lite bredare. 4. Lägg upp zucchinipastan i en skål, häll över svampsåsen och klicka ner lite philadelphia eller créme fraiche. Följ mig på Bloglovin' och Instagram