Vänner! Jag missade ju måndagens vego-recept så här kommer det, bättre sent än aldrig. Filodegsknyten är vardagsmat som är enkelt men ändå festligt på nåt vis. Allt du behöver är filodeg (finns i kyldisken i mataffären) och sen kan du fylla dem med vad som finns hemma, perfekt kylskåpstömning när man har lite rester över. Vegetariska filodegsknyten 10-12 st filodeg ägg till pensling fetaost fyllning: 10-12 champinjoner 1 paprika 1 röd lök 1 liten påse babyspenat 1 vitlöksklyfta salt, peppar efter smak kokosolja Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Stek alla ingredienser till fyllningen i kokosolja och smaka av med vitlök, salt och peppar. Lägg ihop tre ark filodeg så degen inte blir för tunn och dela i sex lika stora bitar. Lägg ungefär 1-2 msk fyllning per bit och smula över fetaost. Vik sedan ena kanten över fyllningen som ett lock. Formen spelar inte så stor roll, det går minst lika bra att göra filodegsrullar. Lägg knytena på en plåt med bakplåtspapper och pensla med ett vispat ägg. Tillaga i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuters tills de är alldeles gyllenbruna och frasiga. Servera med en klick grekisk yoghurt och en stor härlig grönsallad. Glutenfritt? Vill man göra receptet glutenfritt kan man byta ut filodegen mot rispapper eller knåda ihop den här degen jag brukar använda till mina piroger, den är kanon! Följ mig på Bloglovin' och Instagram