Välkommen 1 oktober och välkommen vegetariska världsdagen. Dagen till ära passar jag på att tipsa om några av mina bästa vegetariska rätter. 8 härliga och lättlagade recept att inspireras av för en grönare vardag. Varför inte göra meatfree monday till meatfree week och testa en helt vegetarisk vecka? 1. Grön ärtsoppa Grön ärtsoppa, eller Créme Ninon, som det även kallas slänger du snabbt och enkelt ihop med lite frysta ärtor. Passar både till vardag och fest, gärna med ett gott fröknäcke och en klick frösmör till. Klicka här för recept › 2. Spenatsoppa Jag ser att att alltid ha fryst spenat i frysen och då kan jag enkelt mixa ihop en soppa på några minuter. Perfekt återhämtningsmat efter träning eftersom spenat hjälper kroppens muskeluppbyggnad. Dessutom är spenat otroligt rik på C-vitamin, A-vitamin, K-vitamin och B9-folsyra vilket gör de gröna bladen till en riktig superfood. Klicka här för recept › 3. Vitkålssoppa Snabbmat när den är som bäst - god, billig och nyttig. Kokosmjölken ger soppan en asiatisk touch vilket får den att kännas lyxig trots få och enkla ingredienser. Visste du att 150 gram vitkål räcker för ett täcka hela dagsbehovet av C-vitamin? Klicka här för recept › 4. Grönsakspasta med bönbiffar Ni har säkert inte missat att jag älskar att göra grönsakspasta av zucchini och morötter. Jag tycker det fyller precis samma funktion som pasta eller nudlar och är dessutom så vackert på tallriken, håller ni inte med? Perfekt till biffar gjorda på svarta bönor och kikärtor. Klicka här för recept › 5. Falafel En av de mest kända vegetariska rätterna måste ju ändå vara falafel. Det finns otaliga recept på dessa läckra små bollar och jag tröttnar aldrig. Goda både varma med rostad sötpotatis eller kalla i salladen. Klicka här för recept › 6. Raw tabbouleh Min råa variant av tabbouleh med blomkål och broccoli som bas. Perfekt att äta som en stor sallad eller som tillbehör till soppan, falafel eller kokt ägg. Klicka här för recept › 7. Kryddig bovetesallad Bovete är en ört som är lättsmält för magen och rik på mineraler. Det påminner lite om bulgur fast lite större korn och går att smaksätta på tusen olika sätt. Gott till falafel eller stekt ägg. Klicka här för recept › 8. Grön ärthummus Sist men inte minst, den bästa vegetariska såsen! Mitt bästa recept som jag lagar flera gånger i veckan. Jag älskar verkligen ärthummus och tycker det passar till nästan alla vegetariska rätter eller på en bit fröknäcke. Klicka här för recept ›