Vem älskar inte sötpotatispommes? Sött, salt och krispigt på samma gång. Smarrigaste tillbehöret till sommarens alla middagar, passar till typ allt och så enkelt att göra. Hurra! Goda till fisk, grönt eller till den här vegetariska burgaren. Eller varför inte bara som fredagssnacks? Jag gör mina i ugnen istället för att fritera dem vilket gör dem betydligt nyttigare och minst lika goda. Sötpotatis pommes 2 portioner 1 stor sötpotatis 1 msk kokosolja flingsalt extra smaksättning: peppar chiliflakes färsk persilja 1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala sötpotatisen och skär den i lika breda stavar. 2. Klä en plåt med bakplåtspapper och smörj ut kokosolja på pappret. Föredrar man olivolja funkar det lika bra. 3. Lägg ut potatisen över hela plåten och krydda med flingsalt, peppar och chiliflakes. 4. Baka i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter eller tills potatisen fått färg. Följ mig på Bloglovin' och Instagram